Hjemløshed blandt unge er et internationalt fænomen. Mange steder i verden udvikles i disse år nye bud på, hvordan vi sammen kan løse problemet.

Hjem til Alle samarbejder med internationale aktører om at udvikle viden, opbakning og løsninger, der bidrager til at stoppe hjemløshed blandt unge.

 

På disse sider kan du læse om nogle af dem.

We believe it is possible and imperative to prevent and end youth homelessness in Canada

Melanie Redman, direktør for A Way Home Canada

Vores Europæiske samarbejde

Hjem til Alle er en del af det Europæiske netværk FEANTSA. Organisationen samler sociale organisationer inden for EU, der arbejder for og med hjemløse. En række kommuner og andre aktører, kan blive associerede medlemmer.

 

FEANTSA holder hvert år konferencer for forskere, der præsenterer seneste studier om hjemløshed. Hvert år afholdes også en politisk konference, hvor alle aktører mødes for at drøfte hvordan EU og de enkelte medlemslande kan bidrage stoppe hjemløshed.

 

Læs mere om FEANTSA

A Way Home-alliancer

Hjem til Alle alliancen er etableret med inspiration fra  Plan to End Homelessness, Calgary og A way Home, Canada.

 

Hjem til Alle er med i et europæisk netværk af organisationer, der er inspireret af A Way Home og som arbejder for at stoppe hjemløshed gennem alliancer, der går på tværs af sektorer.

 

Læs mere om A Way Home

Hjem til Alle samarbejder med Y-Foundation, som er en finsk civilsamfundsorganisation. Y-Foundation er med-initiativtager til den finske reform på hjemløseområdet, som har haft stor succes.

 

Finland er det land i EU som har opnået det største fald i antallet af hjemløse. Y-Foundation opkøber, opfører og administrerer boliger til hjemløse, hvilket er medvirkende til at hjemløsheden er faldet i Finland.

 

Y-Foundation har etableret Housing First Hub, et internationalt netværk, som deler erfaringer og træner fagpersonale i housing first metoder. Læs Y-Foundations publikation om de forandringer, organisationen har været med til at skabe. Blandt andet om hvordan herberger til flere hundrede overnattende blev konverteret til egne boliger for nu tidligere hjemløse.

 

A Home of Your Own

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder om alliancens fælles bestræbelser på at stoppe hjemløshed blandt unge.