Hjem til Alle er nu en alliancepartner stærkere – byd hjerteligt velkommen til Esbjerg Kommune

14. juni 2022

Med en ambitiøs hjemløsestrategi i Esbjerg, har kommunen allerede masser af politisk vilje og konkrete planer – og med indtrædelsen i alliancen er de klar til at skærpe indsatsen yderligere. Det er vi selvfølgelig utroligt glade for!

Siden byrådet i Esbjerg vedtog en ny hjemløsestrategi i august sidste år, har kommunen arbejdet hurtigt for at implementere de nye tiltag med sigte på at udrydde hjemløsheden i kommunen. Kommunen var således godt i gang med egne planer, da den nationale hjemløseaftale landede i november sidste år.

Nu er kommunen klar til at tage endnu et skridt for at bidrage til at stoppe hjemløshed blandt unge i Danmark. Jakob Lykke, Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, forklarer:

”Alle unge mennesker i Danmark skal have et sted, de kan kalde deres hjem, og det er en meget vigtig samfundsopgave at stoppe hjemløshed blandt unge. Derfor er jeg stolt af, at vi i Esbjerg Kommune nu træder ind i Hjem til Alle alliancen, hvor vi kan bidrage med den viden vi selv har samlet på området, samtidig med at vi skærper vores evne til at finde og opsøge potentielt hjemløse unge.”

Alliancen byder Esbjerg hjerteligt velkommen ind i det fælles arbejde, og direktør i Hjem til Alle, Kira West, uddyber:

”Vi er utroligt glade for at få Esbjerg Kommune med i alliancen. Kommunerne har en helt afgørende rolle i arbejdet for at stoppe hjemløshed blandt unge, særligt i de kommende år, hvor hjemløseaftalen fra Christiansborg skal omsættes til lokal handling. Eftersom Esbjerg allerede er en visionær kommune, der har sat strøm til en ambitiøs hjemløsestrategi, er det oplagt at de er med i alliancen.”

Fælles interesse i en omstilling af hjemløseindsatsen

Esbjerg Kommune arbejder, ligesom Hjem til Alle alliancen, på at stoppe hjemløshed ud fra en Housing First tilgang, hvor mennesker i hjemløshed hurtigt sikres adgang til bolig med støtte i egen bolig. Med den seneste hjemløseaftale fra Christiansborg er der nu på national plan lagt op til netop det; at der i højere grad er fokus på at sikre mennesker hurtig adgang til bolig frem for lange herbergsophold. Derfor bliver alliancens opgave i de kommende år også særligt at understøtte implementeringen af aftalen ude i kommunerne.