Sådan stopper vi hjemløshed

 

Alle unge skal have adgang til bolig, støtte og netværk

Unges erfaringer bekræfter det, forskningen allerede dokumenterer: Det betyder alt at have en base i form af en bolig, hvor man kan finde ro og arbejde med de problemer, der fulgte med hjemløsheden. Men en bolig alene er ikke nok. For at holde fast på boligen og en stabil hverdag er det afgørende, at unge får den støtte de har brug for samt adgang til netværk og fællesskaber.

For at komme i mål kræver det en omstilling af hjemløseindsatsen med fokus på at sikre mennesker i hjemløshed adgang til bolig og støtte i egen bolig. Hjem til Alle alliancen arbejder både politisk for at fjerne de barrierer, der står i vejen for at løse problemet – samtidig med at vi udvikler nye løsninger og frembringer viden, der kan være med til at stoppe hjemløshed.

Som ung hjemløs har du brug for en person, som du har tillid til. Som kender systemet og dig.

Tre unge erfaringseksperter, kronik bragt i Politiken 4. maj 2021

Vi har et politisk mål om at afskaffe langvarig hjemløshed i Danmark

Med en banebrydende hjemløsereform – vedtaget med fuld opbakning i maj 2023 – har vi et mål i Danmark om at afskaffe langvarig hjemløshed. Centralt i reformen står Housing First, hvilket betyder at der nu skal fuldt fokus på at sikre mennesker i hjemløshed adgang til betalbare boliger og støtte i egen bolig.