Socialstyrelsen støtter fire kommuners afprøvning af boligmodeller

Hjem til Alle alliancen går nu igang med at teste en ny boligmodel. Over tre år vil op til 160 unge hjemløse kunne komme i bolig, modtage fremskudt støtte og blive en del af et fællesskab

Høje-Taastrup, København, Aarhus og Roskilde kommuner vil med opbakning fra Socialstyrelsen kunne tilbyde op til 160 unge hjemløse en bolig, deltagelsesmuligheder i unge fællesskaber og en fremskudt social støtte.

 

Ambitionerne er høje for de nye løsninger til hjemløse unge, der er udviklet i et samarbejde med Hjem til Alle. Løsningerne skal gøre, at unge fastholder en bolig, trives, på kort tid kommer godt på vej i uddannelse eller job, deltager i fællesskaber og øge deres livsmestring. Løsningerne tilbydes i innovative samarbejder mellem kommuner, boligaktører og civilsamfundsaktører. Og de unge spiller en betydningsfuld rolle i designet af løsningen.
Målet er, at ca. 60 boliger skal give tag over hovedet til gruppen af hjemløse unge. Gruppen tæller i dag ca. 670 unge mennesker i de fire kommuner, der lever på gaden, på herberg eller sover på sofaer hos netværk og familie.
Boligerne tilbydes i kombination med stærke fællesskaber og social støtte til de unge. Nogle boliger er klar til indflytning snart, og det er hensigten, at flere boliger kommer til i løbet a afprøvningsperioden.
Socialstyrelsen støtter løsningerne med 5,4 mio. kr. i tre år, og løsningerne tager afsæt i Socialstyrelsens viden om Housing First for unge.

 

De nye løsninger er udviklet i samarbejde med nuværende og tidligere hjemløse unge, civilsamfundsaktører og boligaktører. Udviklingsarbejdet er støttet af Bikubenfonden.

 

Afprøvningen af de innovative løsninger bidrager med viden og erfaringer til det videre arbejde med at undersøge mulighederne i sociale investeringer i løsninger til unge hjemløse.

 

Kontakt i Hjem til Alle alliancen: Programchef Signe Bohm. Mobil 2949 4895