Fremtidens forsorgshjem

Målet om at nedbringe hjemløshed i Danmark har betydning for forsorgskørernes rolle i hjemløseindsatsen
Med hjemløsereformen fra 2023 vil man hjælpe flere ud af hjemløshed på forsorgshjemmene og i stedet flytte den sociale indsats over i egen bolig. Det betyder konkret, at ophold på forsorgshjem skal være kortere, og at der i opholsperioden skal være fokus på overgangen til livet i egen bolig.
50 pct. af alle i hjemløshed og 40 pct. af unge i hjemløshed opholder sig på forsorgshjem, og derfor er rammerne for disse tilbud vigtige for vores hjemløseindsats. Forsorgsfeltets aktører sidder på centrale kompetencer og ressourcer, som bør tænkes aktivt ind i den nye tilgang til hjemløshed, hvor der er brug for at stå stærkt på overgangen til livet i egen bolig.
Kirkens Korshær bygger om for bedre at understøtte Housing First-tilgangen
Kirkens Korshær har sammen med Realdania, Det Obelske Familiefond og Carlberg lavet en undersøgelse, som belyser, hvilke elementer fremtidens forsorgshjem bør rumme. Undersøgelsen tager udgangspunkt i tre forsorgshjem og peger på potentialer og muligheder i omstillingen, både i relation til fysiske, organisatoriske og socialfaglige rammer.
På baggrund af analysen er Kirkens Korshærs forsorgshjem i Aalborg under ombygning. Dette sker med støtte fra Realdania, Det Obelske Familiefond og AN-TV.
Hvem står bag?
- Kirkens Korshær
- Realdania
- Carlberg
- Det Obelske Familiefond
- AN-TV
Hjemløshed bliver forhåbentlig noget, vi talte om i gamle dage.
Jeanette Bauer, Chef for Kirkens Korshær
Vil du vide mere?
- Læs rapporten ”Fremtidens herberger”
- Læs om ombygningen af Kirkens Korshærs herberg i Aalborg.
- Tilgangen til analysen af fremtidens herberger trækker bl.a. på Realdanias rapport “Sociale Mursten”, om de fysiske rammers betydning for det sociale arbejde.
For mere information, kontakt da Ilja Sabaj-Kjær på ilja@hjemtilalle.dk